Dupa o pauza de sase saptamani, competitia nationala de raliuri se va relua cu prima etapa de macadam a sezonului, derulata in judetul Tulcea, care revine astfel in circuitul competitional national dupa doua decenii.

„Am oarece emotii inaintea acestei intreceri, deoarece vom concura pe un traseu legendar, pe care au luptat pentru podium marii piloti ai tarii noastre pe care ii urmaream cu admiratie cand eram copil. Insa, noutatea traseului, pentru ca aici nu s-au mai organizat raliuri de 20 de ani, ma incita si ma stimuleaza sa obtin un rezultat bun. In plus, sunt motivat si de faptul ca anticipez ca vom concura in fata unui public numeros, atras atat de deja amintita revenire a Delta Rally in campionat, cat si de promovarea foarte puternica de care a beneficiat intrecerea”, a spus Alex Filip.

El se prezinta la reintalnirea cu raliurile intr-o forma fizica excelenta in conditiile in care si-a continuat programul de pregatire fizica, incercand sa parcurga cat mai multi kilometri in alergare, dar si pe doua roti, cu bicicleta. „Sunt pregatit 100% si impreuna cu Bogdan ne-am propus sa ne continuam parcursul bun din acest inceput de an. Avem deja cate doua victorii in competitia masinilor cu doua roti motrice si la Clasa 5 si am marcat puncte FIA atat la Brasov, cat si in Timis Rally, si dorim sa repetam istoria si in Delta”, declara Alex. Filip.

Delta Rally reprezinta si momentul in care echipajului cu numarul 9 i se alatura un nou partener – brandul de ceasuri elvetiene, Certina, prin distribuitor oficial, B&B Collection. “Este un parteneriat de suflet. Pentru mine ceasul este unul dintre accesoriile preferate, fiind de notorietate ca sunt un tip punctual”, dezvaluie Alex. Filip. Bogdan Iancu il completeaza: “Sunt incantat atat pentru ca vorbim de un nume important in raliuri, cat si pentru faptul ca ma voi putea baza de-acum incolo in fiecare raliu de acuratetea in masurarea timpului pe care ti-o ofera ceasurile Certina”.

Certina este partener oficial si cronometrorul Campionatului Mondial de Raliuri si are in portofoliu si cativa sportivi de marca la nivel international, precum pilotii echipei F1 Sauber, biatlonistul Ole Einar Bjørndalen, unul dintre cei mai mari atleti din toate timpurile in sporturile de iarna, dar si celebrul cascador de film Oliver Keller. B&B Collection este importator oficial si distribuitor autorizat in piata romaneasca a peste 100 de marci internationale de ceasuri si bijuterii. In prezent, compania ofera clientilor produse certificate original prin intermediul a 120 de magazine din intreaga tara. Patru concepte de magazine specializate in vanzarea asistata a ceasurilor si bijuteriilor (Kultho, Splend’or, Be in time si B&B Collection) isi intampina pasionatii de orologerie si accesorii de lux.

Delta Rally le propune concurentilor un traseu cu 109,8 km de proba speciala dintr-un total de 463 km.  Vineri, pe 31 mai se vor parcurge de cate doua ori probele Telita (cea mai lunga a raliului – 20,15km) si Cocosu, iar la final Superspeciala de pe faleza din Tulcea. Sambata, pe 1 iunie sunt programate tot cinci sectiuni competitive: cate doua treceri pe Babadag si Eoliene, si, la final de intrecere, o noua parcurgere a traseului Superspecialei de la Tulcea.

Alex. Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2013 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin si Mobil 1 prin Star Lubricants, partenerul media Intact Media Group, si partenerii tehnici Certina prin B&B Collection, Hotel Hilton Sibiu, Sun Plaza, Nespresso si Colina Motorsport. Toate noutatile dinainte si din timpul Delta Rally sunt disponibile on-line pe pagina oficiala de Facebook (www.facebook.com/filip79)