După victoria din Rallye Antibes Cote d’Azur, Alex Filip își continuă parcursul în competiția europeană de raliuri Tour European Rally (TER) în România, pe specialele de asfalt din Transilvania Rally.

Alex Filip va lua startul în acest weekend la Transilvania Rally, etapa a cincea din Tour European Rally, alături de Mihaela Dobranici, un copilot cu foarte multă experiență acumulată în competițiile interne, dar și în participări internaționale precum cele din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). După victoria din Rallye Antibes Cote d’Azur, Alex Filip este pregătit să-și apere titlul cucerit anul trecut în competiția europeană. “Vom lua startul la categoria 2WD Trophy cu modelul Renault Clio R3T și un rezultat bun pe teren propriu ne poate aduce mai aproape de obiectivul stabilit pentru acest sezon. Îmi place foarte mult etapa de la Cluj, mai ales că programul din acest an a fost inclusă o specială de 30 de kilometri, o premieră pentru o etapă pe asfalt din România. Sunt un sportiv de anduranță și sunt obișnuit cu astfel de probe din etapele europene, în ERC și TER, la care am mai concurat. Voi lua startul aici împreună cu Mihaela Dobranici și cu siguranță acesta va fi încă un avantaj pentru mine”, a spus Alex Filip, înaintea startului în Transilvania Rally.

Ediția din 2019 a etapei de la Cluj va începe joi seara, 26 septembrie, cu startul festiv programat la ora 20:30 la Cluj Arena, iar vineri, în prima parte a zilei, este programat shakedown-ul, ultimul test înaintea startului pe probele speciale. “La sesiunea de teste voi avea două invitate speciale care vor urca pentru prima oară într-o mașină de curse. Andreea Runceanu și Patricia Cimpoiasu de la Amadeus vor avea ocazia să experimenteze cum este să fii copilot într-o mașină de raliuri ș sunt convins că în urma experienței vom avea încă doi ambasadori ai echipei noastre. Va fi un schimb de experiență pentru că sâmbătă, la finalul raliului, vom participa și noi la concertul Amadeus care va avea loc la BT Arena”, a continuat Alex Filip.

Prima probă specală a raliului va începe vineri, 27 septembrie, începând cu ora 15:55. În prima zi a Transilvania Rally mai sunt programate alte trei probe speciale, în total piloții având de parcurs 57 de kilometri cronometrați. Sâmbătă, în ziua a doua a raliului vor fi alte 6 probe, cu o lungime de 90,64 km, totalul în acest raliu fiind de 147,64 km. Finalul va fi unul extrem de spectaculos, super speciala de la Cluj Arena fiind programată de la ora 16:15.

“Am făcut caietul de dictare cu multă atenție și sper să avem un ritm bun, un lucru esențial aici la Cluj pentru că porțiunile de foarte mare viteză alternează cu cele lente. Este un raliu care îmi place și mie și cred că putem obține un rezultat bun”, a spus și Mihaela Dobranici, copilotul echipajului.

Alex Filip nu va putea alerga la Crosul Casiopeea, o cursă de alergare dedicată conștientizării cancerului de sân, care se va desfășura sâmbătă în Parcul Tineretului din București, dar promovează această cauză. “Mi-ar fi plăcut să pot alerga la acest cros și îi rog pe cei care pot să o facă, să doneze în contul Asociației Casiopeea, RO64RNCB007212422094000. Orice sumă este importantă așa încât femeile care au nevoie să poată beneficia de sprijinul Asociației. Din anul 2010, la cursele organizate de către Asociația Casiopeea au participat peste 21.000 de persoane și au fost oferite 2.000 de proteze mamare femeilor din România. Toate detaliile proiectului pot fi găsite pe site-ul oficial (https://casiopeea.org)”, a mai spus Alex Filip.

Alex Filip si Mihaela Dobranici sunt susținuți de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.